August 16, 2017 mark

Zelflerende ingangsklachten

Wij zijn nu bezig om meditra zelflerend te maken. Hiervoor wordt een intelligent algoritme ingebouwd dat op basis van het subjectief-veld de ingangsklacht kan voorspellen. Hiermee wordt het voor de triagist gemakkelijker om snel de juiste ingangsklacht te vinden.

Hierbij wordt geen gebruik gemaakt van “harde” regels, maar leert de software tijdens gebruik van de triagisten. Tijdens de leerfase worden er nog geen suggesties gegeven, maar monitort de software de teksten in het subjectiefveld en de ingangsklachten die daarop gekozen worden. Hiermee wordt de voorspeller “op de achtergrond” tijdens werkelijke bedrijfsomstandigheden getraind.

Door vervolgens bij iedere triage de voorspelling te vergelijken met de werkelijk gekozen ingangsklacht kan de voorspeller bepalen of hij het goed voorspeld heeft.  Als de voorspellingen goed genoeg zijn, zet hij zichzelf “aan” en zijn vervolgens de suggesties zichtbaar op het klachtenscherm van de applicatie.