March 28, 2019 mark

Triage zonder Muis

Meditra werkt aan de volgende innovatie op het gebied van computer­ondersteunde triage: de triage volgens het NTS, maar zonder gebruik van de muis.

Hierbij moet u niet denken aan de gebruikelijke keyboard shortcuts die doormiddel van ingewikkelde toetsencombinaties moeten wordt ingevoerd. Meditra met Triage zonder Muis heeft een uniek gebruikersinterface bestaande uit alle gebruikelijke schermelementen zoals de vertrouwde schuifbalken en het filterpoppetje plus een nieuw commando venster. In dit commandovenster kan de triagist snel met behulp van zg “autocomplete” de getoonde schermelementen besturen. In feite is het commandovenster een intelligent zoekvenster voor relevante commandos die op dat moment in het triageproces van belang kunnen zijn.

Doordat de handen niet van het toetsenbord af hoeven en er niet continu min-of-meer moeizaam de muisaanwijzer op weer een andere schermpositie moet worden gemanoeuvreerd, wordt hiermee zowel aan tijd als aan gebruiksgemak gewonnen.

Voor alle gebruikers die wel aan “het beestje” gehecht zijn, alle schermelemenen kunnen ook nogsteeds met de muis worden ingesteld.

Wij verwachten de eerste demonstratieversie van de nieuwe interface voor deze zomer gereed te hebben.